Lotto Direct loten kopen bij de Lotto!

De Lotto heeft iedere zaterdag een trekking. Een notaris trekt de winnende getallen en Jackpotkleur. Elke laatste zaterdag van de maand is het ‘Lotto Super Zaterdag’ en vinden er 2 trekkingen plaats.

Winkans & prijzen
Met de Lotto heb je een winkans van 1 op 6,6. Als je 2 geluksgetallen of 2 geluksgetallen en de Jackpotkleur goed hebt krijg je een gratis lot. Dit wordt gezien als ‘Speltegoed’. De volgende trekking speel je gratis en automatisch mee, tenzij anders aangegeven. Als je het speltegoed in zet is het een jaar lang geldig. In 2010 was de Jackpot maar liefst € 36 miljoen en daardoor direct de hoogste Lotto Jackpot ooit in Nederland. De Jackpot werd gewonnen door 22 Lottospeler waardoor er 22 winnaars miljonair werden. In 2012 was het 40 keer feest. Toen keerde de Lotto 40 keer de Jackpot en 8 keer de hoofdprijs uit. 2012 gaat de boeken in als het jaar waar ruim € 100 miljoen aan prijzengeld werd verdeeld. De Lotto geeft je iedere week de kans op het winnen van de Jackpot van minimaal € 7,5 miljoen. Per kwartaal valt de Jackpot 1 keer.

Meespelen
De lotto is een zeer eenvoudig spel waarbij je zelf je eigen lotnummers kunt bepalen en dus kans maakt op € 7,5 miljoen. Je kiest 6 geluksgetallen tussen de 1 en 45 en kiest uit 6 kleuren een Jackpotkleur. Of je laat de computer voor jou kiezen. Met de Lotto kan je op 3 verschillende manieren meespelen:

  1. Online: online lot kopen, 6 geluksgetallen en 1 van de 6 Jackpotkleuren kiezen
  2. Abonnement: kies voor een gratis lot of korting, 6 geluksgetallen en een Jackportkleur kiezen
  3. Winkel: kruis je 6 geluksgetallen en de Jackpot kleur aan

Als je mee spelt met het online spel kan je ook mee doen met het Cijferspel. Voor € 1,- extra maak je kans op € 200.000,-. De computer kiest dan voor jouw lotnummers. Koop je een lot in de winkel dat kan je ook kiezen voor een lot waar als automatisch de geluksgetallen en de Jackpot kleur is gekozen. Voor meer informatie ga naar het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Loten
De Lotto heeft maar 1 soort lot dat € 2,- per lot kost. Speel direct mee en klik hier.

Winnaars privacy
De winnaars van de Lotto blijven anoniem tenzij de Lotto daar van overheidswege toe verplicht is. Verder worden winnaars alleen door de Lotto voor publicatie redenen in beeld gebracht als zij hiervoor schriftelijk toestemming hebben gegeven.

Goede doelen
De Lotto steunt jaarlijks 19 goede doelen door miljoenen te doneren. Lotto zet zich in voor sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Van de winst van de Lotto gaat ruim 70% naar de Nederlandse sport. Lotto heeft al meer dan € 1,4 miljard gedoneerd aan NOC*NSF. De overige 30% gaat naar de 18 andere goede doelen. Hier is al meer dan € 550 miljoen aan afgedragen. De Lotto steunt de volgende goede doelen:

Aids Fonds
Diabetes Fonds
Fonds Psychische Gezondheid
Hartstichting
Hersenstichting
KNCV Tuberculosefonds
KWF Kankerbestrijding
Longfonds
Maag Lever Darm Stichting
Nederlandse Brandwonden Stichting
Nierstichting
NOC*NSF
Oranje Fonds
Prinses Beatrix Spierfonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
Reumafonds
Revalidatiefonds
Skanfonds
Vfonds

Historie
Op zondag 1 september 1974 vond de eerste Lotto-trekking plaats. Iedereen kent wel het fenomeen ‘alle ballen verzamelen’ wat dankzij de Lotto een begrip werd in de Nederlandse samenleving. In het begin konden deelnemers niet alleen geld winnen maar ook een auto, huis of echt goud. De Lotto groeide in korte tijd van een videorecorder als hoofdprijs naar de Jackpot van € 7,5 miljoen of meer. Hierdoor moest de Lotto in 1975 verhuizen naar een grote locatie in Den Haag. Het eerste record werd gevestigd door in 1976 een omzet te bereiken van maar liefst 173 miljoen gulden. 1981 is een bijzonder jaar voor de Lotto, zij krijgen als eerste loterij een televisieshow: de Willem Ruis Lotto Show. De show heeft bijzonder veel impact gehad op televisiekijkend Nederland.

In 1985 werd de show overgenomen door Ted de Braak en binnen het zelfde jaar ontving de Lotto haar 100.000e abonnee. In 1995 gaat de Lotto commercieel en verhuist het na 21 jaar van de NOS naar RTL4. In 2001 wint een inwoonster van Amsterdam het tot dan toe hoogste bedrag van 21 miljoen gulden. Het hoogste bedrag dat ooit is uitgekeerd aan 1 persoon staat inmiddels op € 18,1 miljoen. Ook ontvangt de Lotto haar 500.000e abonnee. 2006 is het jaar dat Lotto Weekend Miljonair, gepresenteerd door Robert ten Brink, verhuist van SBS6 naar RTL4. De kijkcijfers verdubbelde naar 1,6 miljoen mensen.

Contact
De Staatsloterij is van maandag t/m vrijdag te bereiken tussen 09.00 – 17:00 uur.
Contact kan via het gratis telefoonnummer 0800 – 1501, het contactformulier of via Twitter: @LottoWebcare

Postadres
De Lotto (Stichting de Nationale Sporttotalisator)
Postbus 3074
2280 GB Rijswijk

Disclaimer
De website loterijprijzen.nl staat niet in relatie met de Lotto en is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk. Hoewel aan de samenstelling en de inhoud van de webpagina’s van loterijprijzen.nl de uiterste zorg wordt besteed, is het mogelijk dat de informatie die op deze webpagina’s wordt gepubliceerd onvolledig, onjuist en/of niet up-to-date is. loterijprijzen.nl en Lotto zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig verband houdt met de informatie op de webpagina’s die niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Alle informatie op loterijprijzen.nl dient geverifieerd te worden op de website van de Lotto.

Meespelen met de beste loterijen? De hoogste prijzen, beste winkansen en goede doelen!

Meest recente nieuwsberichten:

Loterij organiseren als ondernemer? Tips en tricks
Winkans loterijen