Lokale loterijen

In welke plaats je ook woont, overal doen mensen mee met loterijen. Of het nu een landelijke loterij is of een regionale, het is altijd spannend. De grote landelijke verlotingen bieden vaak grote geldprijzen terwijl de plaatselijke loterijen vaak prijzen in natura uitkeren. Denk dan aan vakanties, cadeaubonnen of boodschappen. Er leuk om met dit soort verlotingen mee te spelen omdat ze vaak lokale en regionale initiatieven steunen (grote clubactie). Op deze website proberen we per plaats in Nederland de lokale gokspellen te vermelden. Organiseer jij een loterij in Zwolle, Groningen of bijvoorbeeld Maastricht? Stuur ons dan een mailtje. We werken dan direct de desbetreffende pagina bij. Liever direct meespelen met een geluksspel en kans maken op een hoge jackpot? Kies dan een van de loterijen uit de tabel hieronder.

Acties Trekkingen Beoordeling Winkans lotprijs Extra info Direct meespelen
postcodeloterij logo 12+2
Per jaar
16,6%
1 op 7
€13,25
vriendenloterij png 12+2
Per jaar
20%
1 op 5
€13,50
staatsloterij logo 12+4
Per jaar
51,2%
1 op 2
€3 & €15
lotto logo Wekelijks
Op zaterdag
17,5%
1 op 6
€2,00
eurojackpot logo Wekelijks
Op vrijdag
3,8%
1 op 26
€2,00
bankgiroloterij logo 12+3
Per jaar
32%
1 op 3
€13,50
miljoenenspel logo Wekelijks
Op zaterdag
25%
1 op 4
€5,00

Voorbeelden van plaatselijke loterijen

Misschien heb je nog geen beeld bij zo’n lokale verloting. Daarom geven we hieronder twee voorbeelden van recente loterijen. In plaatsen als Kampen, Meppel, en Assen zijn recent verlotingen geweest ten behoeve van de lokale sportvereniging. Van de opbrengst worden bijvoorbeeld nieuwe voetballen gekocht of een clubhuis verbouwd. In Gelderland, Noord-Holland, Gouda en Leeuwarden zijn recent een aantal muziekverenigingen een verloting gestart. Hiermee worden nieuwe instrumenten of concentreren gefinancierd. Zoals je zie zijn de doelen zeer wisselend maar dienen altijd een algemeen nut. Het is leuk om mee te spelen met deze kleine winspelletjes om dat de winkans hoog is en de kosten voor zo’n lot laag zijn. Ook zit je nooit vast aan abonnementen of automatische incasso’s.

Zelf een loterij organiseren is ook mogelijk, lotenboekjes kunt u bestellen op de website Loten-drukken. U kunt dan loten bestellen met uw
eigen tekst en logo en nummering naar keuze.