Postcode Loterij Direct loten kopen van de Nationale Postcode Loterij!

De Nationale Postcode Loterij organiseert 14 trekkingen per jaar. Waarvan 12 maandelijkse trekkingen en 2 extra trekkingen in juli en december. Dit zijn de 13e en 14e trekking. De uitslag van de trekkingen worden het begin van iedere maand bekend gemaakt.

Winkans & prijzen
Met de Nationale Postcode Loterij heb je een winkans van 1 op 7. De helft van de kosten van je lot gaat rechtstreeks naar 92 goede doelen. Naast je bijdrage aan een betere wereld, zijn er vele prijzen te winnen. Dit zijn niet alleen gigantische geldbedragen van € 49,9 miljoen of meer maar ook:

  • De postcodeStraatprijs van € 25.000,-
  • Een hele postcode verdeelt € 100.000,-
  • Een hele postcode wint € 1.000,-
  • Concertkaarten, auto’s, fietsen of vakanties
  • Uitgenodigd worden voor de succesvolle tv-spelshow Miljoenenjacht

Meespelen
Zoals de naam al doet vermoeden speel je met de Nationale Postcode Loterij mee met je postcode. Je lotnummer is dus je postcode. Elk lot bestaat uit 4 cijfers, 2 letters en door de Postcode Loterij 3 toegevoegde cijfers. Dit doet de Postcode Loterij omdat je anders hetzelfde lotnummer hebt als je buren. De laatste 3 cijfers vormen samen je persoonlijke en dus unieke lotnummer. Valt de prijs bij jou in de straat dan winnen zowel je deelnemende buren als jij een prijs.

De Postcode Loterij geeft je de mogelijkheid om met losse loten mee te spelen. Je hebt dan niet je eigen postcode als lotnummer, maar je kunt een postcode kiezen. Dit kan een postcode zijn waar gemiddeld genomen veel prijzen vallen of de postcode van die ene bekende Nederlander.

Ook kun je online meespelen. Je lot betaal je direct per iDeal. Als je een geldbedrag wint wordt dit automatisch naar je rekening overgemaakt.

Het is mogelijk om met meerdere loten mee te spelen. Het geldbedrag dat je minimaal per lot kunt winnen is € 25.000,-. Stel dat je 3 loten hebt en wint ontvang je dus € 75.000,-.

Loten
Bij de Nationale Postcode Loterij kan je kiezen tussen 2 verschillende loten:

  1. Lotnummer = postcode € 12,75 per lot, inclusief Straatprijsverdubbeler à € 1,25
  2. Lotnummer = gekozen postcode € 12,75 per lot, inclusief Straatprijsverdubbeler à € 1,25

Met de StraatprijsVerdubbelaar wordt het gewonnen bedrag verdubbeld als de prijs in jouw straat valt. Wil je geen StraatprijsVerdubbelaar inzetten dan kosten de loten € 11,50 per stuk. Klik hier en speel direct mee.

Kanjerpunten
Als je met de Nationale Postcode Loterij meespeelt spaar je per trekking 10 Kanjerpunten per lot. Per kalenderjaar kun je maximaal 140 Kanjerpunten sparen (12 maandelijkse trekkingen + 2 extra trekkingen). Heb je meerdere loten? Dan worden je Kanjerpunten bij elkaar opgeteld. Aan het einde van het jaar wordt de PostcodeKanjer verdeeld op basis van Kanjerpunten. Als de PostcodeKanjer in jouw straat valt geldt hoe meer punten je hebt gespaard, hoe groter het aandeel in de prijs is.

Winnaars privacy
De winnaars van de Nationale Postcode Loterij blijven niet geheel anoniem. Er is een kans dat je zichtbaar bent tijdens een t.v. uitzending. Ook worden de winnende postcodes gepubliceerd op de website van de Nationale Postcode Loterij.

Goede doelen
De Postcode Loterij is zo enorm gegroeid dat zij ruim 90 goededoelenorganisaties ondersteunen. 50% van de opbrengst van de verkochten loten gaat naar de goede doelen. In 2014 waren er 2,5 miljoen loterij speler die samen goed waren voor € 312 miljoen. Dat enorme bedrag is verdeeld onder de ruim 90 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Een kleine greep uit de goede doelen.

AMREF Flying Doctors
Artsen zonder Grenzen
Dierenbescherming
Greenpeace
Natuurmonumenten
Oxfam Novib
Stichting AAP
Unicef
War Child
Wereld Natuur Fonds

Historie
Het begon in 1989 met vier mannen die een droom hadden: geld voor goede doelen op het gebied van mens en natuur inzamelen. De heren hadden de berekening gemaakt dat als personen voor een tientje in de maand mee zouden spelen met de loterij, zij per jaar 7,2 miljoen gulden (€ 3,2 miljoen) aan goede doelen konden geven.De eerste 3 goede doelen waar de Nationale Postcode Loterij zich voor inzette waren:

  1. Novib
  2. VluchtelingenWerk
  3. Natuurmonumenten

Ruim 25 jaar verder spelen er nu ruim 2,5 miljoen gezinnen mee. Gezamenlijk goed voor ruim 4,1 miljoen loten. De droom is werkelijkheid geworden want inmiddels is er maar liefst € 4,4 miljard aan goede doelen geschonken.

De Postcode Loterij groeit enorm waardoor het mogelijk is om ruim 90 goededoelenorganisaties te ondersteunen.

Contact
De Nationale Postcode Loterij is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 – 21:00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.30 uur.
Contact kan via het telefoonnummer 0900 – 3001500 (0,50 per gesprek), het contactformulier of via Twitter: @PostcodeLoterij.

Postadres
Nationale Postcode Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

Disclaimer
De website loterijprijzen.nl staat niet in relatie met de Nationale Postcode Loterij en is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk. Hoewel aan de samenstelling en de inhoud van de webpagina’s van loterijprijzen.nl de uiterste zorg wordt besteed, is het mogelijk dat de informatie die op deze webpagina’s wordt gepubliceerd onvolledig, onjuist en/of niet up-to-date is. loterijprijzen.nl en de Nationale Postcode Loterij zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig verband houdt met de informatie op de webpagina’s die niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Alle informatie op loterijprijzen.nl dient geverifieerd te worden op de website van de Nationale Postcode Loterij.

Meespelen met de beste loterijen? De hoogste prijzen, beste winkansen en goede doelen!

Meest recente nieuwsberichten:

Loterij organiseren als ondernemer? Tips en tricks
Winkans loterijen