Staatsloterij Direct loten kopen bij de Staatsloterij!

De Staatsloterij heeft per jaar 12 trekkingen welke iedere 10e van de maand plaats vindt. Als je met deze trekking mee speelt, speel je automatisch mee met de Jackpot. De Jackpot start bij € 7,5 miljoen en kan uitgroeien tot meer dan € 20 miljoen. Ook organiseert de Staatsloterij nog 4 extra trekkingen op:

 • 27 april – Koningsdagtrekking
 • 31 december – Oudejaarstrekking
 • 1 juli – Oranjetrekking
 • 1 oktober – 1 oktober trekking

Naast de reguliere trekking maak je ook nog iedere 10e van de maand extra kans op prijzen variërend van € 100,- t/m € 1 miljoen. De XL extra trekking vindt plaats uit alle verkochte Staatsloten van die maand. De kosten voor de XL trekking zijn:

 • Heel lot € 2,50
 • 1/5 lot € 0,50

Winkans & prijzen
Met de Staatsloterij heb je een winkans van 1 op 1,8 en daarmee is de Staatsloterij één van de grootste loterijen waar je een hoge kans hebt om een prijs te winnen. Volgens de Staatsloterij wint de helft van de spelers een prijs. Maandelijks vallen en ruim 4,3 miljoen prijzen. Goed om te weten dat de prijzen, met uitzondering van de Jackpot, vallen op verkochte loten. De Jackpot kan per maand stijgen. Als je Jackpot niet valt, valt deze hoe dan ook naar een stijging van maximum 6 maanden, of tot een hoogte van € 27,5 miljoen. Over de prijzen van de Staatsloterij betaal je geen belasting. Met de Staatsloterij win je belastingvrij.

Meespelen
Met de Staatsloterij kan je op 4 verschillende manieren meespelen:

 1. Automatisch: je speelt mee met 16 trekkingen per jaar en mist geen enkele trekking
 2. Eenmalig: je speelt online mee met de volgende trekking
 3. 3 trekkingen: je speelt automatisch mee met komende 3 trekkingen
 4. Groepsspelen: je speelt samen met een zelf gekozen groep familie, vrienden of collega’s

Als je automatisch mee speelt ontvang je ook nog een gratis extra lot! Wil je direct mee spelen, klik hier.

Loten
Bij de Staatsloterij heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 4 verschillende soorten loten:

 1. Staatslot 1 lot voor € 15,-
 2. Straat 10 Staatsloten voor € 150,-
 3. Straatje 10 x 1/5 Staatsloten voor € 30,-
 4. 1/5 Staatslot voor € 3,-

Winnaars privacy
De winnaars van de Staatsloterij blijven anoniem.

Historie
De Staatsloterij bestaat al sinds 1726 en was toen actief onder de naam ‘Generaliteitsloterij’. De 1e trekking vond toen plaats in de Ridderzaal, Den Haag. De loterij was van oorsprong een middel en methode om de financiën binnen de lagere overheden wat op te krikken. Pas in 1848 werd de naam gewijzigd naar de Nederlandse Staatsloterij. In 1992 maakte de loterij geen onderdeel meer uit van het Ministerie van Financiën omdat het een zelfstandige loterij is. Wel is het Ministerie nog steeds toezichthouder en hebben zij de rol van aandeelhouder.

Contact
De Staatsloterij is van maandag t/m vrijdag te bereiken tussen 08.30 – 21:00 uur.
Contact kan via het gratis telefoonnummer 0800 – 0231303, het email-adres klantenservice@staatsloterij.nl, het contactformulier of via Twitter: @STL_webcare

Postadres
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

Disclaimer
De website loterijprijzen.nl staat niet in relatie met de Nederlandse Staatsloterij en is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk. Hoewel aan de samenstelling en de inhoud van de webpagina’s van loterijprijzen.nl de uiterste zorg wordt besteed, is het mogelijk dat de informatie die op deze webpagina’s wordt gepubliceerd onvolledig, onjuist en/of niet up-to-date is. loterijprijzen.nl en de Nederlandse Staatsloterij zijn niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig verband houdt met de informatie op de webpagina’s die niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Alle informatie op loterijprijzen.nl dient geverifieerd te worden op de website van de Nederlandse Staatsloterij.

Meespelen met de beste loterijen? De hoogste prijzen, beste winkansen en goede doelen!

Meest recente nieuwsberichten:

Loterij organiseren als ondernemer? Tips en tricks
Winkans loterijen